Bliv Medlem, klik her.

MenuI Luthers fodspor - 5 dage i Wittenberg med Nilles Rejser

500 år med reformationen
 

Byen Wittenberg, med Elben løbende i baghaven, emmer af historie og blev for alvor sat på verdenskortet da Martin Luther i 1517 offentliggjorde sine 95 teser i byens gader. Dette var indledningen til reformationen, og nu, 500 år efter, er Lutherstadt Wittenberg stadig kulturelt centrum for enestående mindesteder, der beretter om Martin Luther og lutheranismen.
På denne rejse går vi i Luthers fodspor og hører om hans leve og virke i byen som professor, teolog og reformator. Vi oplever de autentiske rammer for Luthers liv og vi genoplever hvad Luthers synspunkter har betydet for reformationen, byen og resten af verden. 
Vi bor i hjertet af Wittenberg på Hotel Luther, som har byens absolut bedste beliggenhed. Herfra vil der være rig mulighed for at gå på opdagelse i Martin Luthers fodspor og opleve hvordan den historiske by, den dag i dag, stadig værner om Martin Luthers arv.  
 

Rejsebeskrivelse
Udrejse: Morgenkomplot i Hedensted og frokost i Neumünster. Ankomst til Wittenberg midt på aftenen.
Hjemrejse: Frokost i Neümunster og indkøbspause ved Otto Duborg

 
Udflugter
Wittenberg – Protestantismens Rom
I dag skal vi på byrundtur i Wittenberg, hvor vi skal opleve byens mange seværdigheder. Byen hvor Martin Luther kom til som bibelprofessor og siden i denne egenskab tog opgøret med den katolske kirke, og dermed startede reformationen. Det var fra byen, at han etablerede en hel ny kirke. Vi starter med at besøge Stadtkirche, hvor Luther holdt den første reformatoriske prædiken samt motivet af den berømte Judensau. Derefter bevæger vi os til den imponerende rådhusplads, og til kunstneren Lucas Cranachs arbejdsgårde. Herefter går turen videre til Slotskirken, hvor de berømte opslag af de 95 teser skulle have fundet sted 31. oktober 1517. Vi ser Slotskirken hvor både Martin Luther og Kurfyrste Frederik den Vise ligger begravet, derudover er Dronning Margrethes alterdug af særlig interesse for os danskere. Vi går igennem temaparken med de 500 nyplantede træer, og ser på reformationens udbredelse, vi slutter af ved Lutherhaus, hvor Luther boede med sin kone Katharina von Bora. Her er der tid til, at man på egen hånd kan se de mange udstillinger om reformationen den resterende del af dagen.

                    
 
Torgau og Leipzig
Vi kører til den tidligere residensstad Torgau, der ligger smukt ved Elben. Torgau var det første sted i verden, hvor man opførte en kirkelig bygning, der fulgte de protestantisk-lutherske retningslinjer, for hvordan en ideel gudstjeneste skulle foregå. Det var i residensslottet Hartenfels, og her får vi en rundvisning i kapellet. Derudover var det også i Torgau, at Martin Luthers kone, Katharina von Bora levede sin sidste tid. Den tidligere nonne, der i mange år havde sikret de ideelle rammer om Luthers familie, levede en meget hård tid efter Luthers død.
Efter vores ophold i Torgau fortsætter vi til områdets store by Leipzig. I Leipzig var man i den del af Sachsen, hvor Luthers tanker var længere undervejs. Her mødte Luther sin hårdeste teologiske modstand i form af mødet med Johannes Eck. Leipzig har en smuk og rig bymidte, der bærer præg af en mangeårig tradition for handel og messer med Thomaskirken, hvor Johann Sebastian Bach virkede, Nikolajkirken hvor de berømte Mandagsdemonstrationer udgik fra i 1989/90, samt den smukke gamle markedshal og en af de mest imponerende banegårde i Europa. Der er tid på egen hånd, inden turen går hjem til Wittenberg.

         
 
Eisleben
Vi kører vestpå til Eisleben. Her kom Martin Luther til verden den 10. november 1483 og blev døbt dagen efter. Få hundrede meter fra hvor han blev født i 1483, døde han 63 år senere i 1546. Der er spændende udstillinger i såvel hans fødehjem og dødshjem, som der bliver tid til at se under vores ophold i Eisleben. Derudover er det oplagt at besøge hans dåbskirke, samt Andreakirken hvor Luther holdt adskillige prædikener. Eisleben ligger i forlandet til Harzen og er præget af hyggelige torve, små gyder og bindingsværkshuse. Der er tid på egen hånd, inden vi vender tilbage til Wittenberg.    
    
                                          

Dato og pris
Afrejsedato: 1. november                  
Rute: 3E              
Pris: 4.695,-
Tillæg for enkeltværelse 995,-
 

Inkluderet i prisen med NILLES
4-stjernet bus
4 overnatninger på Luther Hotel Wittenberg
1 x morgenkomplot (udrejse)
2 x frokost (ud- og hjemrejse)
4 x morgenmad på hotel
4 x aftensmad på hotel
Dansk rejseleder
Alle nævnte udflugter er ekskl. entréer

  

Praktisk information
Entréer: Ca. 20 €
Valuta: Euro (EUR)
 
 
Hotel
Luther-Hotel Wittenberg
Neustraße 7-10, 06886 Lutherstadt Wittenberg,
+49 3491 4580, www.luther-hotel-wittenberg.de
 
Skønt hotel med en fantastisk beliggenhed i centrum af den historiske by Wittenberg i gåafstand til mange seværdigheder, heriblandt Schlosskirche og Mariakirken, hvor Martin Luther afholdte sine prædikener.
 
Hotellet er udstyret med pæne værelser med bad og toilet, minibar og skrivebord. Hotellet råder desuden over gratis, trådløst internet, sauna, have, elevator, reception, restaurant og bar. Der serveres en lækker morgenbuffet og i restauranten serveres både nationale og internationale retter. 

Del på facebook