Bliv Medlem, klik her.

MenuBesøg i bunkerne på Maritimt Overvågningscenter og Bangsbo Fort
Som betalende 
Club Nord medlem får du i 2019 en unik mulighed for at få et sjældent indblik i det lukkede militære område i Pikkerbakkerne 82 meter over Frederikshavn. Helt eksklusivt har vi fået lov til at besøge både det Maritime Overvågningscenter (MOC) og få en rundvisning i Bangsbo Fort, det imponerende befæstningsanlæg. Begge steder får vi guidet adgang til bygninger og områder, som normalt er utilgængelige for offentligheden.

Arrangementet finder sted søndag 5. maj - Danmarks befrielsesdag.

Om Bangsbo Fort og MOC

Bangsbo Fort er beliggende i den sydlige del af Frederikshavn og består af et befæstningsanlæg, bygget af den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig og udbygget af det danske søværn under Den Kolde Krig.
Fortet består af 80 betonanlæg, hvoraf de 70 blev bygget under 2. verdenskrig. I flere af bunkerne finder man stadig de oprindelige kanoner, hvor iblandt de tre største stammer fra det danske artilleriskib, Niels Juel, som blev sænket i 1943.
De sidste 10 bunkere blev bygget i 1950 af søværnet, som stadigvæk ejer og anvender en mindre del af fortet.

Maritimt Overvågningscenter (MOC) er organiseret under Søværnets Overvågningsenhed, som er en del af Søværnets nye 3. Eskadre. Overvågningscentrets primære opgave er, at levere billedopbygning døgnet rundt til støtte for Forsvarets overvågning af de danske farvande. Deres overvågningsområde er hele Vestkysten, rundt om Skagen og ned til Øresund og over til øst for Bornholm og Christiansø. Personalet i MOC O-rum er ansvarlige for at indsamle, taste og vurdere information om skibstrafikken fra tilgængelige bl.a. radio-, radar og internetforbindelser, og på den måde identificere alle skibe i det store geografiske område.

 

Program for søndag 5. maj 2019

Klokken 9.30: Velkomst og rundvisning v. Rikke Stenbæk, fungerende chef ved Maritimt Overvågningscenter. Vi bliver guidet ind i det lukkede militære område, hvorefter vi går direkte til den lille bunkers frokoststue til 'briefing'. Her hører vi om overvågningscentret og de opgaver, som de varetager. Til slut kommer vi helt tæt på selve arbejdet, når en operatør lukker os ind i operationsrummet i bunkeren, hvor det hele foregår.

Klokken 11: Rundvisning på Bangsbo Fort.
En af museets dygtige eksperter guider og fortæller om Bangsbo Forts historie På rundvisningen kigger vi nærmere på de mange bunkere og kommer helt tæt på kanonerne. Alt dette foregår imens vi kan nyde den imponerede udsigt og smukke natur.

Få en helt autentisk oplevelse på Danmarks Befrielsesdag, søndag d. 5. maj 2019, eller giv den perfekte julegave til manden, der har alt.

 

Praktisk Information:
Tidspunkt: søndag d. 5. maj 2019 kl. 09.30 -12.00
Sted: MOC og KYSTmuseet Bangsbo Fort, Understedvej 21, 9900 Frederikshavn.
Parkering og mødested: Da Bangsbo Fort ligger på militært område, er der indkørsel forbudt for uvedkommende. Club Nords gæster må dog meget gerne køre helt ind på området, og parkere ved museumsbygningen (den hvide bygning).
Billetter: 125 kr. pr. person - kan købes HER

 

Del på facebook