Bliv Medlem, klik her.

MenuGlæd dig til Lyset over Skagen – den populære og anmelderroste musical om de berømte skagensmalere. Du kan forvente et sandt trekantsdrama, når nogle af dansk musicals dygtigste aktører præsenterer den spektakulære sommerdrøm af en musical.

Club Nords tilbud er udløbet, men der er stadig ledige billetter til Aalborg Kongres & Kultur Center: 
Bestil billetter ved at klikke her: https://akkc.dk/


Handling og medvirkende: 
Lyset over Skagen er en historie om skagensmalerne. Forestillingen udspiller sig i perioden 1891 til 1905, hvor vi møder en række kunstnerbohemer, der om sommeren malede på ''toppen af Danmark''. Central står malerne P.S. Krøyer og hans ven - og konkurrent - Michael Ancher, samt deres respektive hustruer, Marie Krøyer og Anna Ancher. 

 

Musicalen Lyset over Skagen er instrueret af den garvede musicalinstruktør Daniel Bohr og i rollerne som Marie og P.S. Krøyer finder vi det nye stjernefrø på den danske teaterscene, Silke Biranell, som har medvirket i flere musicals, samt den rutinerede Tomas Ambt Kofod, der har medvirket i talrige musicals og flere amerikanske film. Jesper Lundgaard, som vi senest kunne opleve i Les Misérables, indtager rollen som Michael Ancher,  mens Anna Ancher spilles af Nicoline Siff Møller.
I forstillingen skildres fisker- og kunstnerlivet på toppen af Danmark ved forrige århundredeskifte. Malerægteparret Krøyer døjer begge med sindssygdom, og lade deres vanskelige gemytter folde sig ud i fuldt fjor. Det handler ikke kun om indre dæmoner, men også ydre trusler. Et trekantsdrama udspiller sig. Dramatikken opstår, da Marie Krøyer under en udlandsrejse til Italien, forelsker dig i den unge, svenske komponist, Hugo Alfven, som af nogle regnes for en charlatan. Han spilles af den kendte skuespiller og operasanger, Joachim Knop, der har adskillige underholdende film og musicals bag sig. 
I en særlig gæsterolle ses Linje 3 fænomenet Anders Bircow, der giver den både som nordjysk fiskeskipper og syditaliensk kok og hotelejer. I den rolle kommer han til indirekte at stå fadder til den ny alliance mellem Marie og Hugo. Men P.S. Krøyer tager kampen op, og finder strategiske veje til at imødegå truslen fra den fremmede svensker. 

Alle musikalske indslag i musicalen er skrevet og komponeret af nogle af landets mest benyttede musicalkunstnere og da forestillingen havde premiere for snart 11 år siden, var det en begejstret presse, der gav den flotte ord med på vejen, ligesom musicalen i den grad fald i god jord os de godt 60.000 publikummer på den totalt udsolgte turné. Den enorme succes har i de efterfølgende år resulteret i en land række efterspørgsler på musicalen såvle som opfordringer om at genskabe historien om skagensmalerne. 

Der er derfor al mulig grund til at glæde sig til genopsætningen af Lyset over Skagen. 

Del på facebook